MOS & TUIN

Inrichting van de speelplaats
We proberen het spelen op de speelplaats aangenaam te maken door sportactiviteiten aan te bieden, groen aan te planten, een spelotheek of spelkoffers op te richten en te coördineren, grijze vlakken op te vrolijken met een likje kleurrijke verf en het nodige materiaal te herstellen of opnieuw aan te schaffen.
Elk jaar is er ook een klusjesdag in samenwerking met de ouderraad om de nodige herstellingen aan de speeltuigen en speelplaats uit te voeren.

MOS (milieu op school)
We zijn ons bewust van de zorg die we moeten dragen voor het milieu en we proberen dit ook over te brengen naar de kinderen o.a. het afval te sorteren, …
In Aarsele hebben we enkele jaren geleden de kloostertuin met oude boomgaard ingericht als moestuin, kippenren en natuurlijke speelruimte. Dit ook in samenwerking met de ouderraad. De kinderen kunnen bij mooi weer hier hun hart ophalen. Ook tijdens de lessen wordt dankbaar gebruik gemaakt van deze aangename ruimte om te vertellen, expressieve werkvormen te doen of om met een klas te komen tuinieren in één van de 10 moestuinbakken.