MIDDAGMALEN

Elke dag vers en vol voedingstoffen

MIDDAGMALEN

Voor kinderen die over de middag niet naar huis kunnen, is er een vaste middagregeling. De kinderen kunnen kiezen uit twee mogelijkheden:

 

–      een volle maaltijd (soep, aardappelen, groenten, vlees/vis)

–      een eigen broodmaaltijd met de mogelijkheid tot het nemen van soep

 

Na de maaltijd kunnen de kinderen water drinken.

In de prijs van de maaltijd is inbegrepen: maaltijd, schoonmaak refter, afwas, opvang (€ 1,44; met fiscaal attest; tot 45% aftrekbaar), elektriciteit en verwarming.

Het maandmenu staat verder op de pagina.

De keuze voor een warme maaltijd of boterhammaaltijd wordt gemaakt per trimester. Afwijkingen op deze regel zijn mogelijk.

DRANK EN TUSSENDOORTJES

De school biedt in de voormiddag melk en water aan en in de namiddag fruitsap en water. Dit wordt afgerekend op de maandelijkse schoolrekening. De keuze voor fruitsap of melk wordt gemaakt per trimester. Afwijkingen op deze regel zijn mogelijk. De zuivelproducten in onze school zijn gesubsidieerd door de Europese Unie in het kader van de Europese melkregeling.

De kinderen kunnen na een speeltijd en een turnles steeds water drinken in de klas. Ook over de middag kunnen de kinderen water drinken. De kinderen mogen een flesje water (0,5 l) meebrengen naar school.

Tijdens de speeltijd kunnen de kinderen een meegebracht tussendoortje nuttigen: een stuk fruit of een koek. Geen chips, snoep, chocolade, kauwgum, …

Woensdag is fruitdag. Via het ‘Tutti Frutti’-project (vanaf oktober) krijgen de kinderen de mogelijkheid om gratis een stuk fruit te eten. Deze actie wordt bekostigd door het oudercomité.