INSCHRIJVEN

alle info over inschrijvingen

Inschrijven

 

Om in te schrijven in De Vlinder is het akkoord en een inschrijvingsverslag (type basisaanbod of type 9) van het CLB van de huidige school van je kind nodig.

Elke inschrijving wordt voorafgegaan door een kennismakingsgesprek en een schoolbezoek. Onder de huidige coronamaatregelen kan dat enkel buiten de schooluren. Hiervoor maak je een afspraak met directeur Tony Lambrecht: info@blo-devlinder.be of 0477 26 91 86.

Voor dit schooljaar werd de maximumcapaciteit bereikt. Inschrijven is niet meer mogelijk zolang er geen plaats vrijkomt. Omdat de kans eerder klein is op een vrije plaats, wordt ook geen wachtlijst aangelegd. Indien er een vrije plaats is, wordt dit hier gemeld. Kinderen uit de regio die alsnog doorverwezen worden, genereren het recht op gratis leerlingenvervoer naar de tweede dichtste school.

Zie ook https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/vind-de-meest-nabije-school-voor-buitengewoon-onderwijs

Voor alle info en vragen hieromtrent: 051 40 15 90 of 0477 26 91 86 of info@blo-devlinder.be

Inschrijvingen volgend schooljaar 2022-2023

De inschrijvingen starten op maandag 7 maart 2022. 

Inschrijvingsvoorwaarden:

Een inschrijving wordt steeds voorafgegaan door een kennismakingsgesprek en uitleg over de werking van de school. Om in te schrijven breng je best een identificatiedocument van het kind mee: een SIS of ISI+kaart of een Kids ID.

Maximumcapaciteit: 110 leerlingen in totaal.

Subcapaciteiten:

– 90 type basisaanbod

– 30 type 9

Voor alle info en vragen hieromtrent: 051 40 15 90 of 0477 26 91 86 of info@blo-devlinder.be

 

 

Werkwijze bij het bereiken van de maximumcapaciteit:

Wanneer de maximumcapaciteit bereikt is, wordt een wachtlijst (van niet- gerealiseerde inschrijvingen) aangelegd volgens tijdstip van aanmelding.

Het is zeker zinvol om toch te komen inschrijven: er kunnen altijd verschuivingen zijn in de lijst van ingeschreven leerlingen en/of bijkomende plaatsen vrijkomen. Het spreekt voor zich hoe hoger op de wachtlijst, hoe meer kans om toch te kunnen starten. Al willen we niemand valse hoop geven.

Pas begin juli wordt een weigeringsdocument opgemaakt voor leerlingen die niet in De Vlinder kunnen starten in het nieuwe schooljaar. Met dit weigeringsdocument kan het recht op gratis leerlingenvervoer bekomen worden in de tweede dichtste school.

De wachtlijst wordt gehanteerd tot de 5de schooldag van oktober.