Schooluren en
opvang.

Schooluren

Voormiddag: 8u40 – 11u50

Namiddag: 13u15 – 16u00

Voormiddag: 8u40 – 11u50

Namiddag: 13u15 – 16u00

Voormiddag: 8u40 – 11u30

Voormiddag: 8u40 – 11u50

Namiddag: 13u15 – 16u00

Voormiddag: 8u40 – 11u50

Namiddag: 13u15 – 15u00

’s Morgens is de poort open vanaf 8u15. ’s Middags is de poort open vanaf 13u00.

De peuterjuf maakt met de ouders van haar peuters de afspraak dat ze bij de start van de schoolloopbaan van hun kind nog even mogen meekomen tot aan de klas tot de peuters het gewoon zijn.

Sommige kleuters nemen van hun ouders afscheid in de opvang voor schooltijd, anderen doen dit op school, … Om het voor alle kleuters wat eenduidiger en duidelijker te maken, willen wij afspreken met alle ouders en grootouders dat de kleuters afgezet worden aan de zwarte poort.

Eerst is er een juf die toezicht houdt op het deel dicht bij de poort. Kleuters die het moeilijk hebben, kunnen aan de juf afgegeven worden. Zij zal de kleuters dan nadat er nog een toezichter bijkomt, meenemen naar de kleuterspeelplaats.

Algemeen kunnen we stellen dat traantjes bij het afscheid ook altijd heel snel gedroogd zijn. Indien we problemen ervaren, zal de klasjuf de ouders daarvan op de hoogte brengen. Wij hopen op deze manier van de speelplaats een ruimte te maken voor de kinderen en hun vriendjes waar ze na het afscheid van de ouders in hun leefwereld kunnen duiken.

Na de bel (Oeselgem)

Voor- en naschoolse opvang

De school organiseert geen opvang. Dit gebeurt door de gemeentelijke OCMW-dienst IBO Scoebidoe. De voor- en naschoolse opvang wordt georganiseerd door het IBO (Initiatief Buitenschoolse Opvang) van de gemeente. In Oeselgem gaat dit door in de oude pastorie. In Markegem zijn er lokalen, gelegen tussen de school en de sporthal.

Alle informatie omtrent de opvang kan je bekomen op de website van het OCMW.

Indien je voorschools, naschools, op woensdagmiddag, tijdens snipperdagen en/of vakantiedagen wenst gebruik te maken van de buitenschoolse kinderopvang ‘IBO Scoebidoe’ vraagt men om vooraf een afspraak te maken met een medewerker van de buitenschoolse kinderopvang waarbij zij ook de nodige info meegeven om online in te schijven via dentergem.ticketgang.eu. Na goedkeuring van je account krijg je een persoonlijke badge en een ondertekende versie van de schriftelijke overeenkomst.

Kinderen die naar de opvang moeten, blijven eerst een kwartier op school onder toezicht van een leerkracht en gaan daarna onder begeleiding naar de opvang.

Recente berichten

Jungle City schoolreis voor de kleuters van VBS mikado Oeselgem

mei 15, 2024

Ons projectvoorstel “Speelplaats voor de toekomst” haalde het!

januari 8, 2024

Geslaagde openluchtklassen

november 27, 2023

Duidelijke afspraak?

november 27, 2023

Open brief voor het pensioen van meester Patrick

augustus 17, 2023

Optredens op een geslaagd schoolfeest in Mikado Markegem!

augustus 17, 2023